15 May 2011

blogger resizing on it's own accord

I've just noticed that even though I use Photobucket to upload images on here, Blogger resizes the files further by about ~50 pixels, making them smaller and noticeably blurrier. The files are fine on Photobucket - the problem is definitely Blogger. I verified this by taking a screenshot and checking the image dimensions, and an image originally 650px by 420 px is showing up as 591px by 381px. But when selecting "view image" by right-clicking, the resulting view is the actual size and sharpness.

The images are not thumbnails, as they aren't links. This also happens with all images, not just the widest ones.

I was wondering if anybody else has noticed this problem or knows how it could be fixed? I've spent hours on google trying to solve it, but to no avail. I don't want my photos showing up as having worse quality than what they actually have!


EDIT: I found that when I use Opera instead of Firefox, the images appear as they should. I don't know if the problem is with all Firefoxes or just mine, hope it was just me!

7 comments:

iida said...

Do you upload through Photobucket or just use the HTML code? The HTML route works fine for me.

tiu said...

I use the code. As in do the < img src = " http://blahblah/ picture.jpg " >. Without spaces obviously. It is le weird!

tiu said...

I tried a different browser (Opera) and the images are showing up as they should on this one. When I compare the same page in Firefox, the Firefox images are noticeably smaller and crummier! Guess I'll be using Opera from now on :)

Jossu said...

Huomasin kanssa jossain vaiheessa, että en ollut kauhean tyytyvänen kuvanlaatuun. Käytän kanssa Firefoxia. En tosin saanut selville mikä oli ongelma. Aika jännä että selain vaikuttaa!

Itse en ole myöskään Photobuckettiin tyytyväinen. Mulla on käynyt niin, että kuvat pikselöityvät rumasti kun ovat olleet siellä jonkin aikaa. Siirryin laittamaan kuvat Flickrin kautta. Miten tämä voikaan olla niin vaikeaa aina välillä... :D

tiu said...

Niinpä! Mua taas flickrissä ärsyttää se kuvien automaattiterävöitys, muuten varmaan käyttäisin sitä. En tosin tiedä pysyykö terävöitysefekti kun kuvan linkkaa flickrin ulkopuolelle?

Jossu said...

Nyt kun kattelin noita omia kuvia tarkemmin, niin kyllä se terävöitys taitaa pysyä jos kuvan linkittää muuualle...:( Nähtävästi haussa on siis täydellinen internetin kuvasivusto, joka tekee oikein sen mitä kaikki muut sivustot tekevät väärin! :D

tiu said...

Mää taas jotenkin nään sen niin, että ihmiset jotka muuten vaan laittaa kuviaan flickriin (sen kummemmin photaroimatta tms, sellai perhekuvia jne) voi ihastella että "näyttääpä tää kuva muuten nyt hyvältä!" ja se on jees. Mut mun mielestä terävöitys on samanlainen esteettinen valinta kuin mikä tahansa muukin editoimisprosessi, ja tietynlainen terävöitys antaa loppusilauksen mutta myös sen tietyn fiiliksen kuvalle jota muuten ei saisi. Tän pitäisi olla itse valokuvaajan valinta, mutta sitten kun flickr laittaa jokaiseen kuvaan saman terävöittämisen, se lisää kaikkiin kuviin saman fiiliksen. Melkein sama jos se automaattisesti lisäisi kaikkiin kuviin kontrastin, tai vinjetin, tai minkätahansa editin. Kuva muuttuu ihan täysin! Joskus kun tein sinne tilin ja ajattelin laittaa kuvia, laitoin yhden kuvan joka oli tarkoituksella utuinen, ja kun flickr tarkensi sen, se olikin ihan erilainen ja "flickrin kuva", ei enää omani! Joten lopetin käytön.

Flickr-surffailu, ryhmät ja tagit on kyllä tosi hyviä, mutta en halua, että kuvapalvelu ottaa valtuudet muokata kuviani kuten haluaa. Oikeastaan kyse on brändistä, koska flickr-kuvilla on usein se "look", joka johtuu tarkentamisesta, ja näin ollen "flickrissä kuvat näyttävät hyviltä" --> enemmän käyttäjiä.

HEH tulipa monologi! :D