31 October 2010

LXI - reliikki


kunnon siivoaminen on tietenkin aina nostalgista puuhaa.
kun muutin skotlantiin, otin vain 'nostalgisimmat' pienet esineet.
joten kun siivoan, törmään aina näihin samoihin esineisiin,
enkä ole aivan varma miksi valitsin juuri ne. tai muunmuassa ne, koska enemmänkin löytyy, ja kerään niitä alituiseen.

pieni esine, kuukausia tai vuosia elämästä kiteytettynä, kokonaisia romansseja ja ystävyyksiä pullotettuna.
ensimmäisen poikaystäväni veistämä toteemitikku, en muista tilannetta.toisen poikaystäväni - parhaan ystäväni - lukiokuva, viisi tai kuusi vuotta vanha.huhtikuussa syntyneiden suojelusenkeli, joka tippui kerran hyllyltä ja on nyt yksisiipinen, kai isiltä.neljännen ihmisystäväni tekemä unna kaneli ja dinosaurus.elämäni ainoa tallinnan-reissu.seitsemänvuotiaan lastenvahtivahtimislapseni tekemä helmityttö.kymmenvuotiaan pikkuveljeni tekemä neulatyynytipu.sata suudelmaa laatikossa eräältä seikkailijalta.iltapäivä ylämailla, siltä jota kaipaan eniten.saksalainen tyttö, joka opetti minut viheltämään tammenterhon lakkiin.


&
syntymäpäiväkortti kolmannelta poikaystävältä, siinä on cookie monster. kauna 2 -elokuvalippu päivältä 03/11/06. lampaan hampaita vuorilta. vanha sika-sarjakuva. satoja valokuvia, kolme polaroidia. simpukoita ja kiviä monilta skotlannin rannoilta. isiltä saamani my little pony, kun pyysin kaupasta ponia, viime talvelta. urheilijakoristeinen laatikollinen pieniä aarteita--

josta löytyi käsinkirjoitettu lappu, joel haahtelan elenasta lainattu kappale--

"Huoneeni on kohti merta. Lipaston päällä on peili, mutta muuten seinät ovat tyhjät. Katto on korkealla, eikä lamppuja tarvitse sytyttää. Valoa riittää pikälle iltaan saakka. Hyllyssä on viisi pientä puulaatikkoa ja otan niistä käsiini yhden. Kaikki laatikot ova erilaisia, eri muotoisia ja eri värisiä. Jan sanoi joskus, että heidän talonsa on täynnä juuri sellaisia pieniä puulaatikoita niin, että pienissä laatikoissa on jotain ja koko talo on täynnä piilotettuja unohdettuja asioita, kuvia, piirustuksia, kirjeitä ja jos avaa yhden laatikon, se saattaa viedä kuukausien ja vuosien taakse aikaan jota ei ole muistanut."
ja lähes kaikki lentoliput vuoden ajalta, luen niitä kuin kalenteria, rinnan alla kohoava ja vajoava tunne määränpään mukaan - helsinkiin, helsingistä.

No comments: